sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin! Baari-illan menekki 1 euro.

Tai no ainakin huomiseen asti. No onhan sekin jotain. Elokuussa sit mun kesäloma ja PARHAAT ilmat toivottavasti! :) Ei oo tullu nyt kirjoteltua tänne, kun en oo oikein ehtiny tai keksiny juttua. Olipahan hieno tää mun blogiura. Melkein kaks viikkoo! Mut nyt vähän viikonlopputunnelmia:

Perjantaina pakkasin kämpillä hurjaa vauhtia mun kaikki vaatteet, joita voisin käyttää kesällä, kahteen laukkuun. Ensin tottakai tärkeimmät eli mekot! Pakkaamisen jälkeen siivoilin ja tiskasin ja sitten äitipuoleni tulikin hakemaan mua. Heitin laukut autoon ja lähettiin huristelemaan kohti Iisalmea. Iisalmessa menin äitin luokse ja paijailin pitkästä aikaa mun ihanaa kisua Oliveria. <3 Vähän aikaa kotona oltuani lähinkin sitten kaverin luokse. Kateltiin telkkaria, saunottiin ja huomattiin American Pie. Olihan se pakko kattoo! Kello oli jo niin paljon niin päätin sitten jäädäkin sinne yöks. Oli kyllä kiva perjantai taas pitkästä aikaa. :) Kun voi vaan ottaa rennosti eikä tartte esittää mitään ja löhötä sohvalla vaikka ei kotona oliskaan. :D

Lauantaina oli juhlien vuoro! Olin superväsyny, kun ei tullu nukuttua kunnolla edellisyönä ja joka paikka oli kipeänä patjalla nukkumisen jäljiltä. Siitä sitä vaan sitten kampes ittensä ylös ja kahtiin ylioppilasjuhliin. Maha täynnä ihania ruokia ja kakkuja löllyilin autoon ja ajoin kotiin. Sitten rupes mieltä kutkuttamaan, että jos lähtisinkin autolla baariin... "Isiiiiiii... Mulla ois pieni pyyntö. :))" Puoli ykstoista löhösin sohvalla ja melkein nukahdin, kun kaveri soittaa, että joko me lähdetään. Hätkähdin ja "JOO. Tulen ihan just!" Meni 15 minuuttia ja olin baarivalmis. Aika hyvin siis melkein puolikuolleelta juhlijalta!

Baarissa näky superisti tuttuja ja sain halailla ainakin miljoonaa ihmistä ja esittää kaikki samat kysymykset ainakin tuplasti:  "Miten meni yo-kokeet?" "Oliko hyvät bileet?" "Paljoko vieraita? Mitä sait lahjaks?" Ja kaikki vastas melkein samalla tavalla tietysti. Tanssin oikeestaan vaan koko illan ja join kavereilta vettä. Mun rahakukkaro tyhjeni vaan eurolla! Hyvä baari-ilta siis. Kolmen aikaan olisin ollu menossa vielä toiseen baariin ja jonotinki jo rauhassa Bepoppiin. Sitten jonossa alko tappelu ja nyrkit heilu parin jätkän kesken vähä rajummin. Päätin, etten jää ottamaan itelleni osumaa ja lähdin kiltisti kotiin nukkumaan. Se olikin hyvä päätös, eipähän väsyttäny ihan NIIN paljoo aamulla.

Tämä päivä on menny oikeestaan vaan koomaillessa, vaikka siis sitä krapulaa ei olekaan! Nukuin päikkärit illalla ja muuten oon vaan lukenu tai haahuillu kotona ympäriinsä. Vika reissu Kuopioon tänään ennen töitä ja huomenna takasin. Tämmönen pikareissu ottamaan loputkin tavarat Iisalmeen ja äitin nurkkiin pyörimään kesäks. Voi olla, että kotona menee hermo aika äkkiä ja alkaa tulla kova kaipuu Kuopioon... Kaikella kunnioituksella sua kohtaan äiti, mut mäkin haluan omaa rauhaa välillä. :D

Nyt nukkumaan, että jaksan vielä huomenna nousta ajoissa! :) Adios!

P.S. Iskä oli opettanut tänään mun pikkuvelipuolelle (7v.) ruotsia: Lycka till tarkoittaa kuulemma HEIPPA......... Jos nyt ihan vähän piti oikasta. PÄIVÄN NAURUT. 

2 kommenttia:

  1. Moi! Et vastannut tuolla aiemmassa postauksessa, niin kysyn tässä sitte pari kysymystä :D

    1. Millaset oli valintakokeet kun pyrit viittomakielen tulkiksi?

    2. Oliko helppoa päästä/kuinka monta otetaan sisään per vuosi?

    3. Tunnetko yhtään kuuroa?

    4. Käytätkö paljon viittomakieltä vapaa-ajalla?

    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :)

      1. Valintakokeista en hirveesti muista, koska jännitin niin paljon, mutta yritän nyt muistella jotain sieltä.. :D Meillä oli psykologiset testit (mustetahrakuvia, mitä näet? yms <- nuo jäi parhaiten mieleen niistä) pieni psykologin haastattelu, se ei kyllä kestäny kauan ja kysymykset oli jotain peruskyssäreitä. Sitten oli pieni viittomakielen tunti, jossa opeteltiin perusviittomia kuvasta (koira, mies, vene, lintu, aurinko). Kuurot lehtorit siis opetti näitä. :) Opettelun jälkeen piti muodostaa lause niistä viittomista, joita meille oli opetettu. Kameralle piti myös tehdä joku ihme liike (en ees muista oliko se mikään viittoma, luultavasti ei) jonka lehtori näytti ja ite perässä. Sitten oli myös semmonen tehtävä, että videolta tuli joku kohtaus ilman ääntä (meillä oli Totoro-leffan kohtaus!) ja piti kertoa, mitä kohtauksessa tapahtuu, tärkeimmät jutut. Lehtorit kyseli jotain "luetko paljon kirjoja" yms. Muutapa siellä ei tainnu olla, nuo jäi ainakin ensimmäisinä mieleen. :) Etukäteistehtävänä, että pääsi valintakokeisiin, piti kirjottaa essee viittomakielen tulkin työstä/ammatista(muistaakseni :D).

      2. Minä pääsin opiskelemaan varasijalta samana kesänä, kun hain. Kuopioon ja Helsinkiin otetaan vuorovuosin 18 ja 30 opiskelijaa. Tänä vuonna Kuopioon 30 ja Helsinkiin 18 eli ensi vuonna on taas toisinpäin. :)

      3. Aikaisemmin en tuntenu yhtään kuuroa (ei ollu kavereita tai sukulaisia), mutta nyt olen saanut kuuroja tuttuja. :) Olen myös nettikaveri erään kuuroutuneen tytön kanssa, kyselen häneltä aina kaikkea kuurouteen liittyvää. :P

      4. Vapaa-ajalla viittomakielen käyttö on jäänyt nyt aika vähälle. Pitäisi viittoakin enemmän, mutta kotipaikkakunnalla ei ole ketään opiskelukaveria, jonka kanssa viittoa. Kuopiossakin viittominen jäi vähäiseksi tänä vuonna, koska meillä ei ollut viittomakielen tunteja oikeastaan enää yhtään keväällä. :/

      Toivottavasti näistä oli apua! Kysy vaan enemmän, jos tulee jotain mieleen vielä. :)

      Nette

      Poista