maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tanssien tangolla

Olen aloittanut vastikään uuden harrastuksen eli tankotanssin! Tunneilla olen käynyt nyt 4 kertaa, joka on todella vähän, mutta hämmästyksekseni olen oppinut jo muutamia liikkeitä omasta mielestäni todella nopeasti. Ajattelin tänne blogiin laitella vähän noita aloitusliikkeitä mitä tunneilla on käyty läpi ja mitä jo osaan.

Ehkä joskus vielä uskallan! KLIK

Ilmoitettuani aloittaneeni tankotanssin, on se herättänyt ihmisissä erilaisia vastaanottoja. Osa rupesi nauramaan ja osan paheksunnan näki naamasta ja puheesta. Äitilleni ilmoitettuani uuden harrastukseni hänen reaktionsa tietoon oli ensimmäisenä "HYI!!!!!", jonka jälkeen hän kuitenkin rupesi nauramaan. :DD Ensimmäinen mielikuva lajista voi olla jotain strippaukseen liittyvää, mutta se on ennemminkin tanssia tai akrobatiaa tankoa hyväksikäyttäen.

:DD KLIK

Olen käynyt Kuopion uudella tankotanssisalilla täällä eli Ready Set Pole -tanssisalilla. Aluksi kävin kolmen kerran starttikurssin ja sen jälkeen otin 10 kerran kortin, joka on voimassa kolme kuukautta.

Ensimmäisen tunnin jälkeen lihakset oli ihan toooosi jumissa. Meni kaks päivää siihen, kun vaan totutteli siihen niiden jumiuteen ja yritti venytellä paljo, jolloin ne rupeskin siitä sit oikenemaan. Nyt muutaman kerran jälkeen lihakset kyllä on vielä kipeet, mut tuntuu että ne ei tunnu enää samalta kuin ihan ekalla kerralla. Eli ehkä vähitellen jotain kehitystä alkaa tapahtumaan!

KLIK
  
MINÄ!!!! :DD KLIK
Tunneilla opetellaan pyörähdyksiä ja pitoja. Tangolla voidaan istua tai seistä. Istunnan osaan jo, mutta seisonta tuottaa vaikeuksia. En osaa ilmeisesti työntää lantiota tarpeeksi eteen, niin että pääsisin tangolle seisomaan, vaan peppu tahtoo jäädä liian taakse. Kädet ja vatsalihakset pysyy tiukkana!

Seisonta tangolla KLIK
 
Istunta tangolla KLIK

Pitoja ovat esim. polvitaivepito, mutta sitä en vielä kunnolla osaa. Pyörähdyksistä osaan takajoutsenen, geishan sekä palomiespyörähdyksen. Myöskin tuoli- ja merenneitopyörähdyksen. Pyörähdykset on tosi kivoja! Välistä joihinkin tulee tosi hurjasti vauhtia ja sitten melkein huimaa. Mutta se on sitä parasta! Pyörähdyksistä en taida laittaa enempää kuvia, koska en löytänyt oikein hyvälaatuisia ja omasta takaa niitä ei ole.

Onnistumisen tunne on ihana, tosin seisonta tuottaa mulle edelleen sitä päänvaivaa.. Sitä täytyykin hioa seuraavilla tunneilla ennen kuin uskallan mennä Alkeis2-tunneille. Yhdellä tunnilla seisoin myös päälläni tankoa vasten!!! Päälläseisontaa ei ole tullut tehtyä sitten yläasteen, oli huikea tunne! :)

Jos haluaa lisää tietoa tankotanssimisesta, niin esimerkiksi täältä löytyy hyvin tietoa: http://tankotanssi.blogspot.fi/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti