maanantai 26. elokuuta 2013

11 viikkoa kärsimystä? Ekan päivän kuolema

Aloitin tänään 11 viikon juoksuohjelman, jossa tavoitteena on pystyä juoksemaan ohjelman lopussa 10 kilometrin lenkki. Itselläni on tavoitteena parantaa kuntoani ja saada itseäni niskasta kiinni, jotta todella lähden sinne lenkille ja saan ruksattua yhen päivän yli ohjelmasta!

Eka ohjelma:

Kävele 5 min, juokse 2 min. Pidä pieni tauko, käänny takaisin ja toista harjoittelu kotimatkalla.

Ensimmäisen päivän tuntemukset:

Kävely sujuu normaalisti. Toivon, että tällä 14 minuutin lenkillä tulisi mahdollisimman vähän ihmisiä vastaan. Katon kännykästä kelloa vähä välein. Vielä 2 minuuttia. Apua, kohta juostaan! Vihaan juoksua. Miks oon alottanu tämmösen typerän jutun?? Jos vaan kävelisin 45 minuuttia, eikö se riittäis..

APUA! Nyt pitää juosta! Okei.. Täähän on vaan 2 minuuttia. 120 sekuntia. S a t a k a k s i k y m m e n t ä  s e k u n t i a. Puolen minuutin kohdalla haluan kellahtaa ojaan. 3 sekuntia siitä, tunnen kuoleman olevan lähellä. Hiki valuu. MIKS TEEN TÄTÄ??? KUOLEN? Leukaperät meinas revetä hapen haukkomisesta ja kirosin koko ideaa.

Kotiin päästessä hikee valu niin paljo, että portaissa lorisi puro. Syöksyin ja juoksin (ironisesti) suoraan jääkylmään suihkuun, jolloin olo helpottui ja rauhottui. Sitten iski tajuntaan, että mä tein sen! Ekan suorituksen!

Voin niin samaistua Biggest Losers-kilpailijoiden kokemuksiin, olenhan juossut nyt 4 minuuttia.

Kirjoitin päiväkirjaan isolla olevani URHEILUHULLU ja yliviivasin sanan "urheilu". Varmuuden vuoksi ihan kaksi kertaa.

Jos joku haluaa kokea helvetin, tässä linkki ohjelmaan:

http://www.pori.fi/material/attachments/vapaa-aikavirasto/liikunnanohjaus/5twOyf7LV/juoksuohjelma_11vkoa.pdf 

2 kommenttia:

  1. Hei tätä oli kiva lukea! Aloitin itse viikko sitten vastaavan, mutta neljän viikon ohjelman, jossa tavoitteena 5km. Äsken tulin juuri neljänneltä lenkiltä, ja MINÄ JAKSOIN JUOSTA 5 X 3MIN, ja kaiken lisäksi helposti! Viikko sitten se minuuttikin teki pahaa. Eli tuloksia on nopeesti huomattavissa, mikä ainakin mua motivoi!

    Tsemppiä urheiluhulluuteesi ja kirjoittele toki, miten jatko sujuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sullekin! Sähän jaksat jo paljon :) Ite ajattelin alottaa tälleen varovasti ja ihan oman kunnon mukaan, ei aina välttämättä päde noi minuutit mulla :D

      Ajattelin ensin, että täähän on ihan helppo kun vaan kaks minuuttia, mutta karu totuus iski kasvoille ihan kunnolla! Hirvee "rääkki" heti ensimmäisellä kerralla! :D

      Mutta niinhän sitä sanotaan, että varsinkin jos on alussa huono kunto niin se kohentuu aika nopeesti, kun alkaa vaan tekemään ja pitää sitä tasoa yllä.

      Tsemppiä meille rapakuntosille siis paljon! :D

      Poista